CSUN Conference er rett rundt hjørnet, og 2018 ligger an til å bli enda et stort år for tilgjengelighetsbransjen. Vi er her for å hjelpe deg i en verden med store endringer i hjelpeteknologi og overgangen til WCAG 2.1.

Lær om fem viktige emner du bør ha på radaren i året som kommer.

1. Omfattende testing: Manuell og automatisk

Med 62 ulike suksesskriterier for WCAG 2.0 har teamet ditt mye kode som må sjekkes – spesielt hvis nettstedet ditt har flere hundre til titusenvis av sider. Automatiske verktøy hjelper deg med å strømlinjeforme kontroller som enkelt kan identifiseres i koden, men du må ikke glemme den manuelle testingen. Det er mange kontroller av suksesskriterier for tilgjengelighet som trenger menneskelig innblanding. En god balanse mellom manuell og automatisk testing er et krav for et nettsted som samsvarer med standardene.

2. Oppdatering av seksjon 508

Hvilken betydning har den siste oppdateringen av seksjon 508 hatt for deg og teamet ditt? Det er nå en ny grad av samsvar i tilgjengelighet mellom informasjons- og kommunikasjonsteknologier (ICT) samt et målrettet pågående arbeid for å harmonisere amerikanske og globale standarder. De endrede standardene for seksjon 508 berører ikke bare web basert innhold, men alt elektronisk innhold, både offentlig og internt.

3. WCAG 2.1

Overgangen til WCAG 2.1 har allerede begynt og forventes å bli anbefalt offentlig av W3C i juni 2018. Den 30. januar 2018 er WCAG 2.1 i Candidate Recommendation, som betyr at den fortsatt er i utvikling. Disse oppdaterte standardene er åpne for tilbakemeldinger til 30. mars 2018. Klassifiseringen vil deretter endres til Proposed Recommendation, før den til slutt blir en W3C Recommendation. Les mer i vårt siste blogginnlegg om hva du må vite om WCAG 2.1.

4. Samsvarstesting for tilgjengelighet på nett

Selv om WCAG er den mest utbredte, internasjonalt anerkjente standarden for evaluering av tilgjengelighet på nett, finnes det per dags dato ingen konsensus for hvordan samsvar med tilgjengelighetsstandarder skal implementeres og testes. Ekspertvurderinger og testverktøy for tilgjengelighet kan også gi motstridende resultater for hva som er og ikke er en tilgjengelighetsfeil. Dette kan skape usikkerhet på tilgjengelighetsfeltet, noe som hindrer arbeidet med å forbedre tilgjengelighet på nett generelt. Samsvarstesting bør være et av fokusområdene dine i år, når grupper som W3C ACT Task Force og det EU-finansierte WAI-Tools Project fremmer videre utvikling.

5. Hjelpeteknologi og kunstig intelligens

Det gjøres store fremskritt innen områdene hjelpeteknologi og kunstig intelligens. Noen fremskritt påvirker alle brukere av teknologi, som talesøk på datamaskiner og mobile enheter. Andre revolusjonerer livet for mennesker med funksjonshemninger. Programmer som Be My Eyes, Seeing AI og Aira hjelper blinde med å forstå omgivelsene bedre og utføre daglige oppgaver, som kanskje krever en assistent som kan se.

Videre i 2018 forventer vi at disse emnene kommer i rampelyset innen tilgjengelighet over hele verden.

Vil du lære mer om hvordan du kan forbedre tilgjengeligheten på nettstedet ditt? Den 33. årlige CSUN Assistive Technologies conference er like rundt hjørnet, og Siteimprove samler anerkjente eksperter for å diskutere landskapet for tilgjengelighet med noen spennende emner. Vi håper du kan møte oss under konferansen eller en av øktene våre på stand #618!

Vis CSUN Agenda

Deltar du ikke på konferansen? Registrer deg for å få alle lysbildene fra alle de åtte innleggene til Siteimprove. Spørsmål om tilgjengelighet for nettstedet ditt? Kontakt teamet vårt i dag!