Selv om noen bedrifter fortsatt overlater strategien for søkemotoroptimalisering (SEO) til eksterne byråer, administrerer over halvparten (54%) av markedsførerne nå eget arbeid med søk helt fullt ut i eget hus*.

Men SEO kan ikke lenger eksistere isolert. Selvstyrte SEO-kampanjer krever support på tvers av foretaket, og for større foretak på konsernnivå, er det en samlet innsats fra digitale markedsførere, innholdsskapere, grafiske designere, IT, merkevaresjefer og andre viktige interessenter. Disse deltakerne spiller en viktig rolle for at du skal lykkes med SEO-kampanjene dine, og trenger støtte for å sette strategien din ut i livet. Men det kan være svært krevende å koordinere disse oppgavene. Samarbeider de ikke, står søkestrategien din i fare for å mislykkes.

Effektiv SEO krever sømløs koordinasjon, ikke isolerte team. Men mange foretak sliter med å styre SEO-prosessene på tvers av de involverte.  Heldigvis er det lettere å hindre isolasjon og etablere en strukturert SEO-strategi med et alt i ett-SEO-verktøy. Les videre for å lære hvordan det å bruke det rette SEO-verktøyet kan påvirke arbeidsflyt og samle de involverte, bokstavelig talt, på samme side.

Hvorfor et alt i ett-SEO-verktøy er best for større bedrifter

Organisk søk har aldri vært viktigere, eller mer utfordrende. En markedsfører må forstå ytelsen til nettstedet, tilby synlig høykvalitetsinnhold, gjennomføre søkeordsundersøkelser, foreta teknisk evaluering av nettstedet, samle de involverte og bevise avkastning. Så det er ikke rart at de vender seg mot SEO-verktøy for å få hjelp.

Men det finnes en svimlende rekke SEO-selgere og -verktøy å velge blant, og alle er ulike når det kommer til størrelse og funksjoner. Siden SEO er den viktigste faktoren når det gjelder rangeringen av nettsted, kan ditt valg av SEO-verktøy være avgjørende for om hele annonsekampanjen lykkes, og til og med for om bedriften din lykkes.

Det er altså helt avgjørende at bedrifter velger det rette verktøyet ut fra deres type bedrift. For store bedrifter og bedrifter på konsern-nivå, med tusenvis av sider å optimalisere, anbefales det å bruke en altomfattende SEO-plattform for konserner*.

Hvorfor? Alt i ett-SEO-verktøy er først og fremst en nyttig måte for større foretak å automatisere SEO-prosessene sine og integrere alle de involverte på en plattform, noe som ikke er mulig med enkeltløsninger. Enkeltløsninger fokuserer på å optimalisere ett enkelt element som gjelder organisk søk, for eksempel å finne aktuelle søkeord eller sjekke rangeringer, heller enn å tilby en bredere SEO-løsning.

Det finnes mange ulike steg i SEO-prosessen, og oppgavene kan eies av ulike interessenter i ulike avdelinger. Disse teamene kan inkludere redaksjonelt ansatte, IT, webdesign, webutvikling, programmering, markedsføring og merkevare. Eksterne byråer, leverandører eller partnere kan også være involvert i prosessen.

I en organisasjon med hundrevis eller tusenvis av ansatte, kanskje spredd på ulike kontorer, steder eller land, er det avgjørende å finne en måte å kommunisere viktige konsepter, oppgaver, mål og resultater til de involverte på strukturert vis, uten at alle er i samme rom. Det er der en alt i ett-SEO-platform for konserner kommer inn i bildet.

Hvordan fungerer alt i ett-SEO-verktøy?

En stor fordel med å bruke et alt i ett-verktøy, er at det kombinerer mange funksjoner i én eneste plattform, og dermed reduserer den totale kostnaden ved å konsolidere verktøy. Noen nøkkelfunksjoner er:

 • Overvåking av søkeordsrangering og trender
 • Konkurrentanalyse
 • Innholdsoptimalisering
 • Finne duplisert innhold
 • Teknisk revisjon av nettstedet
 • Backlinks
 • Søkeordsundersøkelser
 • Sporing av merkekjennskap

Du kan forvente at et slikt verktøy inneholder automatisering av arbeidsflyt, kampanjestyringsverktøy og muligheter for å sjekke innholdskvalitet. Noen verktøy tilbyr også integrering med programmer for webanalyse, for å skape en ende-til-ende-arbeidsflyt. Mulighet for å tilpasse kontrollpanel, prioritering av SEO-oppgaver, rapportering og brukertilgang er også svært nyttig for større, spredte foretak.

Hvorfor ikke bruke et SEO-byrå?

Det finnes fortsatt foretak som outsourcer SEO-arbeidet til eksterne byråer. Men SEO-byråer som lover at de skal skaffe nettstedet en høy rangering på visse søkeord, bør tas med en god klype salt. De manipulerende rangeringsteknikkene som blir brukt av enkelte byråer, kan faktisk skade nettstedet ditt. Google har slått hardt ned på, og straffet, nettsteder som bruker slike metoder.

Det å bruke et SEO-byrå kan også føre til at du står igjen med innhold som virker rasket sammen, eller som er i utakt med merkevaren din. SEO-byråer sjonglerer også med flere kunder. det å outsource SEO-en din kan gjøre det mindre tilpasningsdyktig og dynamisk, og gjøre deg avhengig av timeplanen til et byrå.

Det er også fullt mulig å administrere egen SEO selv, med et spesialisert verktøy. Moderne SEO handler om hva som er best for brukeren. Så den beste måten å bygge en bærekraftig organisk tilstedeværelse på, er å optimalisere siden din slik at den tilbyr en optimal brukeropplevelse, og gir publikum verdifullt innhold som forstår deres søkeintensjon.

Da kan du være trygg på at du beholder full kontroll over søkestrategien, og at hele teamet ditt er fullt innforstått med merkevaren, målsetningene og KPI-ene dine. Dere vil også bygge SEO-kompetanse internt i bedriften, noe som vil være verdifullt.

La oss dykke dypere ned i hva du kan forvente å få igjen for å bruke et alt i ett-SEO-verktøy som en del av søkestrategien din.

Hvorfor et alt i ett-SEO-verktøy bør være en del av din fremgangsmåte

1. Før sammen de involverte partene på én enkelt plattform.

Et alt i ett-SEO-verktøy gjør det lettere å gjennomføre viktige prosjekter, samarbeide og sørge for ansvarsfordeling på tvers av avdelinger og team.

Det kan være utfordrende å få alle de involverte på linje med hverandre, og å gi dem insentiver til å gjøre de forandringene som trengs for å forbedre synlighet i søkemotorer. Spesielt i større foretak kreves det en svært strukturert prosess for å holde styr på spredte verktøy, prosesser og oppgavefordeling. Enterprise-SEO-plattformer tar hånd om dette. De tilbyr en arbeidsflyt-styring som fører viktige bidragsytere inn på én enkelt plattform, og som koordinerer oppgavefordeling, ledelse og ferdigstillelse.

Siteimprove SEO sentraliserer digital optimalisering ved å føre ulike team og prosesser sammen på ett sted, og gjør det lettere å prioritere arbeid ved å synliggjøre problemene som påvirker SEO-en din. I tillegg får du en prioritert liste med anbefalte endringer, som kan sorteres etter innvirkning, lavthengende frukter og antall forekomster.

Du får også rangering etter vanskelighetsnivå, slik at du lettere kan sette av nødvendig tid og ressurser til hver løsning. For eksempel hvilke oppgaver som krever avansert teknisk kunnskap, hvilke som trenger godkjenning fra ledelsen, som endringer av domene eller URL-struktur, eller hvilke som lett kan gjøres av en webredaktør via CMS, som feilstavelser eller brutte lenker.

Disse problemene er også delt inn i kategorier, slik at du uten vanskeligheter kan delegere hvert enkelt problem til rett team.

Verktøyet gir deg også en liste med løste problemer, slik at du enkelt har oversikt over SEO-fremgangen. Med bare et øyekast kan interessentene dine se hva som er fullført og hvor vanskelig det var å løse. Det er selvsagt mulig å eksportere dataene fra plattformen i HTML-, PDF- og Excel-format, for å dele med andre interessenter.

2. Mer effektiv ledelse av globale operasjoner

Enterprise SEO-verktøy har innebygget diagnostikk som kan være uvurderlig for å identifisere nettstedsproblemer på globalt nivå, på tvers av ulike språk, regioner og land.

Siteimprove SEO peker ut problemer ved nettstedet som påvirker hele tilstedeværelsen din på nett, som lav hastighet på desktop og mobil.

3. Lettere sporing av SEO-fremgang

Det er svært viktig at du vet hva du ønsker å oppnå med SEO-strategien din, og eksakt hvordan du har tenkt å måle dette. Mange foretak bruker rangeringen i søkeresultatene som KPI. Men det finnes andre gode parametre du kan vurdere, som organisk trafikk og konverteringer. Disse kan være vanskelige å beregne. Med et SEO-verktøy er det heldigvis enkelt å spore og måle SEO-fremgang og suksess gjennom en rekke parametre.

Noen av de nyttigste parametrene er:

 • Søkeordrangeringer
 • Domeneautoritet
 • Backlinks
 • Organisk trafikk
 • Innsendte skjemaer
 • Nedlastinger
 • Tid på nettsted
 • Salg
 • Delinger
 • Klikk

Siteimprove SEO Advanced gir deg mulighet til enkelt å følge med på disse parametrene. Med Keyword Monitoring kan du, for eksempel, følge med på relevante søkeord og motta viktige data, som overslag over trafikk, rangeringer, antall oppnådde sammendrag av søkeresultater, søkevolum og hvor bra sidene dine gjør det i søkeresultater.

4. Gjør rapporteringen enklere. Ikke alle i bedriften din er en SEO-guru eller et tallmenneske. SEO-verktøy forenkler kommunikasjonen mellom SEO-eksperter og resten av bedriften, ved å forklare komplekse data med datavisualisering og enkle brukergrensesnitt. Dess større bedriften er, dess mer sannsynlig er det at ansatte uten kjennskap til SEO kommer til å få behov for å forstå tallene.

Istedenfor å bruke tid på å tyde og analysere tall, gir datavisualisering mulighet til å presentere viktige data på en enkel, engasjerende måte. For eksempel med en graf eller et diagram som lett kan forstås av hvem som helst i bedriften.

Automatisert rapportering strømlinjeformer også SEO-prosessen, ved å gi de involverte de dataene de trenger for å utføre oppgavene sine, og fjerner behovet for regelmessig oppfølging.

Siteimprove SEOs kontrollpanel samler all relevant innsikt i søk på ett sted, og gir deg en nyttig SEO Score, slik at du raskt kan måle SEO-ytelsen med et tall som alle kan forstå.

5. Automatiser tidkrevende prosesser.

Det å bruke rett SEO-verktøy kan forenkle og automatisere ressurskrevende SEO-prosesser og prioritere de viktigste oppgavene, og gjøre ansatte innen markedsføring mer effektive. En rutineoppgave som manuelt å finne brutte lenker eller identisk innhold, er tidkrevende arbeid som bruker opp verdifulle ressurser. En rask teknisk nettstedsrevisjon kan gi deg mer nøyaktige data, og frigjøre krefter til mer analytisk og innovativt arbeid.

Siteimprove SEOs Duplicate Content Finder gjør grovarbeidet for deg. Ved hjelp av en maskinlæringsalgoritme og statistikk over sidevisninger, oppdages identisk innhold på få sekunder, slik at du kan konsentrere deg om å redigere eller fjerne de skadelige duplikatene.

6. Holde følge med SEO-trender

SEO står aldri stille. Algoritmer og regler forandrer seg stadig, som gjør at du også må utvikle deg. Velger du et alt i ett-verktøy som har vært innovativt over tid, som slipper nye funksjoner tilpasset trender og endringer i søkemotorer, sikrer du at foretaket ditt tilpasser seg og har full kontroll på SEO-oppgavene.

Innovasjon er en del av hverdagen vår i Siteimprove. Du finner detaljert oversikt over de nyeste oppdateringene av SEO-funksjoner og plattform i hjelpesenteret vårt.  

7. Kommuniser avkastning på en tydelig måte

SEO-verktøy gjør det lettere å vise frem resultater til bedriften din, enten det er økt salg, konverteringer eller sidevisninger. Bedrifter ønsker ikke bare en økning i trafikk, men også i kundeengasjement og konverteringer. De analytiske egenskapene til et SEO-verktøy kan bidra til å synliggjøre effekten av SEO-kampanjer på bedriftens bunnlinje.

Har du et Siteimprove Analytics-abonnement, kan du integrere det med SEO Advanced for å få målrettet innsikt i måten organiske besøkende interagerer med sidene dine, og se om SEO-en din fører til flere konverteringer. Ved å sette en pengeverdi på hver enkelt innsats, kan du enkelt måle ROI.

Du kan også integrere det med andre eksterne verktøy foretaket bruker, fra de ledende CMS-systemene til Google Search Console.

https://www.conductor.com/wp-content/uploads/sites/2/2018/12/Action_Items.gif