En av de største feilene bedrifter gjør innen digital markedsføring, er å isolere aktivitetene sine, slik at kampanjer, kanaler og strategier opererer som enkeltenheter heller enn som en helhet. Dette kan skade bedriftens merkevare, gjør det vanskeligere for forbrukere å finne deg, og kan til og med føre til merarbeid for foretaket ditt på lengre sikt.

Når dette skjer med SEO og betal per klikk (PPC) kampanjene dine, kan du ende opp med å sløse både tid og penger på annonseutgifter og innholdsproduksjon.

Hva er så en bedre måte å gjøre det på? Få den organiske og den betalte søkestrategien din til å fungere sammen.

SEO vs. Betalte søk

Både SEO og betalt søk har potensiale til å løfte merkevarebevisstheten og føre økt trafikk til siden din. Hovedforskjellene mellom dem er:

 • Kostnad. Du trenger ikke å betale hver gang noen klikker på det organiske innholdet ditt, men det må du med PPC, og det kan være dyrt.
 • Plassering. PPC-annonser blir plassert øverst i søkeresultatet, mens SEO-innhold kan forekomme i rike tekstutdrag eller i vanlige søkeresultater.

Betalte søk

Av de 3,5 milliarder søkene gjort på Google hver dag, går nesten halvparten (48.6%) til sider med betalte annonser over seg. Mange selskaper passer på at deres betalte søk fører dem til topps fort, og antar automatisk at det er den beste strategien. 

Men det er mer komplekst enn det. Forskning viser at 94% av de som søker hopper over de betalte søkene på toppen, og går rett til de organiske søkene under. Det du tjener i merkevaresynlighet og treffsikkerhet, betaler du trolig for i form av sammenlagt trafikk, og det er ikke et billig tap. 

SEO

SEO krever ikke at du betaler når brukere klikker på lenken din, men det betyr ikke at det er gratis. Det å få et sammendrag av søkeresultater, eller få plass på førstesiden av søkeresultatene, krever et solid fundament med god teknisk SEO, side- og domeneautoritet, og investeringer i undersøkelser og produksjon av innhold. Det er lite sannsynlig at resultatene viser seg umiddelbart, spesielt for små eller nyere bedrifter. Om du bare satser på organiske søk når det gjelder søkeord med høy konkurranse, risikerer du å bli overmannet. 

For å få mest mulig synlighet og trafikk til nettstedet ditt, bør du investere i både PPC og SEO, og passe på at begge strategiene fungerer sammen. La oss se hvordan. 

Hvordan integrere tilnærmingene dine for organiske og betalte søk

Ta en titt på Eastbay, en forhandler av sportsutstyr. Når du skriver “buy basketball shoes” i Google-søket, kommer de opp som det første betalte søket, i tillegg til som det andre (og tredje) organiske resultatet.

Ved å kombinere strategiene for betalte søk og SEO, i stedet for å stole på den ene eller den andre, får Eastbay mer synlighet for et viktig søkeord. De får også mer trafikk, siden mange av de som hopper over PPC-annonsene øverst på siden, kommer til å klikke på Eastbay sine organiske lenker. Nedenfor deler vi fire metoder for å samkjøre SEO- og PPC-strategiene dine, og få økt trafikk og flere konverteringer.

1. Kartlegg markedsføringstrakten din i forhold til søkeintensjon

Før du kan avgjøre hvilke søkeord som er best for PPC og hvilke som er best for SEO, bør du bruke litt tid til å finne ut hvilke typer søk folk sannsynligvis utfører på hver etappe av trakten.

Prøv dette: Se på markedsføringstrakten din, og kartlegg søkeintensjon og ideer til søkeord. Hvilke søk utfører idealkunden din på hver etappe? Dersom du er et regnskapsbyrå, kan notatene dine se omtrent slik ut:

 

Idealkundens søkeintensjon 

Topp av trakt 

 • Lære hva et regnskapsbyrå kan gjøre for meg 
 • Undersøke bokføringsmetoder og lovverk 
 • Finne ut hva en skatteekspert gjør 
 • Finne ut hva en bokholder gjør 

Midtre trakt 

 • Undersøke fordelene ved å leie inn et eksternt regnskapsbyrå i forhold til å ansette noen 
 • Undersøke kostnadene med et regnskapsbyrå 

Nedre trakt 

 • Finne lokale regnskapsbyråer eller regnskapsbyråer som spesialiserer seg på min bransje 
 • Lese kundeomtaler av ulike byrå 
 • Leie inn et regnskapsbyrå til foretaket mitt 

2. Velg de rette søkeordene og setningene

Så bør du utforske ideer til søkeord på de ulike stadiene av trakten. Vi fortsetter med eksempelet: 

Topp av trakt 

 • Hva gjør regnskapsbyråer 
 • Bokholder eller regnskapsfører 
 • Skatteekspert arbeidsoppgaver 

Midtre trakt 

 • Bør jeg leie inn et regnskapsbyrå 
 • Bør jeg ansette en regnskapsmedarbeider 
 • Hvor mye koster en regnskapsfører 
 • Næringsliv regnskapsfører salær 

Nedre trakt 

 • Regnskapsbyråer nær meg 
 • Anmeldelse av regnskapsbyrå X 
 • Beste regnskapsbyrå for nyetablerte tegnologiskelskap 

Når du til slutt velger målsøkeord, er det noen ting du må huske:

Bruk et verktøy for søkemotormarkedsføring. Du kan bruke Google til brainstorming av søkeord, men for å finne de aller beste søkeordene bør du bruke et verktøy for søkemotormarkedsføring, som Siteimprove Keyword Discovery. Det kan vise deg viktig informasjon som søkevolum, konkurranse og estimert kostnad per klikk. Dette hjelper deg ikke bare med å planlegge ditt budsjett for betalte annonser, men det hjelper deg med å oppdage søkefraser som du kanskje ikke har vurdert, slik at det organiske innholdet ditt kan fylle det tomrommet. 

Sats på den rette trafikken, ikke mest mulig trafikk. Dess flere klikk du får fra PPC-annonsene dine, dess mer må du betale. Så det er lurt å satse på de brukerne som er klare til å gjøre et kjøp. En lett måte å sikte seg inn mot det publikummet du virkelig vil ha, er å Google søkefrasen, og studere resultatene. Ligner de organiske resultatene på din bransje eller nisje? Dersom de ikke gjør det, bør du eksperimentere med ny ordlyd for å finne søkefraser som ligner mer på språket til brukerne dine. 

Ta med long-tail varianter. Når du bruker long-tail søkeord, satser du bare på de brukerne som ligner mest på målgruppen din. De beste long-tail søkeordene til PPC-kampanjer inkluderer ofte ord som “kjøp”, “billig”, “bestill” og “best”. 

Sats på lokale søkeord. Det å satse på lokale søkeord til PPC-kampanjen din, kan gi små bedrifter økt synlighet, spesielt om de allerede har en aktiv Google My Business-side. 

Samkjør SEO og PPC for å få et stabilt omdømme. Selv om PPC kan gi deg raske konverteringer, stoler brukere mer på organisk innhold enn på betalte annonser. Får du noen gang PR-problem, vil satsingen din på organisk innhold hjelpe deg med å opprettholde et positivt omdømme. 

3. Utnytt eksisterende data 

Dersom du allerede har kjørt PPC- og SEO-kampanjer, bør du bruke dataene i din strategi fremover. Har du for eksempel en søkefrase som gjør det skikkelig bra i en PPC-kampanje, bør du bruke den samme i SEO, og se om du også kan dominere de organiske resultatene. 

Dette er spesielt nyttig for å øke merkevarebevissthet og tillit, siden brukerne ser merkevaren din to ganger i søkeresultatene. Selv om de ikke er den typen som klikker på annonser, så vil bare det at merkevaren din synes øverst i søkeresultatene, gjøre at foretaket ditt blir lagt merke til. 

4. Utnytt kraften i PPC-remarketing

Remarketing er en av de beste måtene å utnytte PPC til å forsterke SEO satsingen din. Med denne strategien bruker du betalte søk til å komme i kontakt med folk som tidligere har vist interesse for produktet eller tjenesten din i organiske søk. Slike leads har kommet lenger i kundereisen enn generelle søkere. Kort sagt, de er sannsynligvis en bedre investering.

Denne første kontakten er et av de viktigste formålene med alle søkestrategier. Men når du oppnår kontakt, må du være enda mer strategisk når det gjelder å legge til rette for den videre kommunikasjonen og de neste kontaktpunktene. Ved å bygge på SEO-en din med PPC-remarketing, styrker du posisjonen din, og blir lagt merke til når det gjelder, der det gjelder. Du får også muligheten til å legge frem mer persontilpassede, målrettede betalte søkeannonser.

Nøkkellærdom: Når du samkjører SEO- og PPC-kampanjene dine, heller enn å kjøre dem hver for seg, får du mer igjen for mindre penger, i tillegg til viktig innsikt som du kan bruke i fremtidig markedsføring.