CSUN Conference er lige rundt om hjørnet. 2018 er udset til at blive endnu et stort år for tilgængelighedsbranchen. Vi er her for at hjælpe dig med at holde styr på det hele fra de forestående store ændringer inden for teknologiske hjælpemidler i overgangen til WCAG 2.1.

Læs mere om fem varme emner, som du bør holde øje med i løbet af det kommende år.

1. Omfattende manuelle og automatiserede tests

Med 62 forskellige WCAG 2.0-succeskriterier har dit team en masse kode, der skal tjekkes – ikke mindst, hvis dit website omfatter hundredvis eller tusindvis af sider. Automatiserede værktøjer kan forenkle tjek, som nemt kan identificeres i koden, men glem ikke at udføre manuelle tests. Der er mange succeskriterier for tilgængelighedstjek, som kræver en manuel indsats. En god balance mellem manuelle og automatiserede tests er et absolut krav for websites.

2. Opdateret paragraf 508

Hvad har den seneste opdatering af paragraf 508 i den amerikanske rehabiliteringslov betydet for dig og dit team? Der er nu en ny grad af konsistens inden for tilgængelighed på tværs af data og kommunikationsteknologier (ICT) samt en stærk bevægelse mod en harmonisering af amerikanske og globale standarder. Standarderne i den reviderede paragraf 508 påvirker ikke kun webbaseret indhold, men alt elektronisk indhold af både offentlig og intern karakter.

3. WCAG 2.1

Overgangen til WCAG 2.1 er allerede i gang, og W3C forventes at anbefale den officielt i juni 2018. Pr. 30. januar 2018 er WCAG 2.1 en kandidat til anbefaling, hvilket vil sige, at den stadig er under udvikling. Fællesskabet kan komme med feedback til det opdaterede sæt af standarder frem til 30. marts 2018. Efter denne dato bliver WCAG 2.1 til en foreslået anbefaling, inden den til sidst bliver en officiel W3C-anbefaling. Læs mere i vores seneste blogindlæg om hvad du skal vide om WCAG 2.1.

4. Test i forhold til gældende standarder for webtilgængelighed

Selv om WCAG er den mest udbredte internationalt anerkendte standard til evaluering af webtilgængelighed, er der endnu ikke enighed om, hvordan overensstemmelse i forhold til standarder for tilgængelighed skal fortolkes og testes. Ekspertvurderinger og værktøjer til test af tilgængelighed kan endda give modstridende resultater med hensyn til, hvad der er/ikke er en tilgængelighedsfejl. Dette kan skabe mistillid på tilgængelighedsområdet og hindre indsatsen for at forbedre webtilgængeligheden generelt. Test i forhold til gældende standarder er et af de områder, du skal være særligt opmærksom på i år. Ikke mindst i lyset af W3C Act Task Force og det EU-finansierede WAI-Tools Project, som sætter området endnu mere i fokus.

5. Teknologiske hjælpemidler og kunstig intelligens

Vi oplever store fremskridt inden for både teknologiske hjælpemidler og kunstig intelligens. Nogle fremskridt påvirker alle teknologibrugere, f.eks. stemmesøgning på computere og mobile enheder. Andre er revolutionerende for mennesker med handicap. Programmer som Be My Eyes, Seeing AI og Aira hjælper eksempelvis blinde med bedre at forstå deres omgivelser og udføre daglige opgaver, som ellers ville kræve en handicapmedhjælper.

Vi forventer, at disse emner vil dominere tilgængelighedssnakken over hele verden i resten af 2018.

Vil du vide mere om, hvordan du forbedrer tilgængeligheden på dit websted? Den 33. årlige CSUN Assistive Technologies-konference er lige rundt om hjørnet. Siteimprove samler ledende eksperter til at drøfte tilgængelighed ud fra interessante perspektiver. Vi håber, du har mulighed for at overvære en af vores sessioner på konferencen eller besøge os på stand nr. 618.

Se programmet for CSUN

Deltager du ikke i konferencen? Tilmeld dig, og du modtager præsentationsmaterialet fra alle de syv sessioner, som Siteimprove er vært for. Har du spørgsmål om webtilgængelighed for dit website? Kontakt vores team i dag