Morten Ebbesen er Siteimproves grundlægger og CEO. Det følgende er fra en uformel snak mellem ham og Thomas Klindt, Global VP of Marketing.


Tilbageblik på 2018

Thomas: Her, hvor vi netop har sagt farvel til 2018, hvad synes du så, har været årets højdepunkter for Siteimprove?

Morten: Vi har de seneste år implementeret stadig flere programmer, som skal skærpe vores fokus på kundefeedback og behov. Jeg synes, at vores evne til at forstå kundernes behov var en af vores vigtigste præstationer i 2018.

Thomas: Hvordan tror du, det har været muligt?

Morten: Med hensyn til produkter har vores kunder udtrykt ønske om to ting, som vi har givet dem. Først og fremmest ønskede de et meget brugervenligt SEO-værktøj, men med meget avancerede funktioner. Dernæst havde de brug for et produkt, som kunne informere dem om brud på datasikkerheden, hvilket er utrolig svært at spore manuelt, når man administrerer store websites. Vi tog fat på opgaven og lancerede begge værktøjer i 2018.

Det allerbedste er, at produkterne i dag har vundet udbredt anerkendelse og har en stor brugerskare, så vi ved, vi har ramt rigtigt i forhold til kundernes ønsker.


Siteimprove dengang og nu


Thomas:
Hvilken værdi synes du Siteimprove Platformen tilbyder i dag sammenlignet med for nogle år siden?


Morten: Vi er kommet til et sted, hvor vi hjælper kunderne med at løse komplekse problemer, samtidig med at vi holder platformen på et brugervenligt niveau, så den også kan bruges af ikke-fagkyndige brugere. Siteimprove Intelligence Platformen er modnet, og selvom den er fyldt med kompleksitet under overfladen, er det meget vigtigt for mig, at vi fokuserer på stor brugervenlighed og gør det nemt for vores kunder at løse svære problemer.

Thomas: Hvordan har Siteimproves kunder og deres behov ændret sig i årenes løb?

Morten: Førhen havde vi en webredaktør eller måske en marketingmedarbejder med nogle helt konkrete behov. De var vores primære og ofte eneste kontaktpunkt. Men i takt med at hjemmesider er blevet større og nu ofte er den vigtigste offentlige ressource for de fleste organisationer, er vores interessentgrupper også blevet mere komplekse. Vores kunder tæller i dag både den offentlige sektor og forskellige brancher i den private sektor samt NGO'er.

Vi forsøger at have en dialog med så mange forskellige kunder og interessenter som muligt for at få en ægte forståelse af, hvad de har brug for til deres forretning. Og ud fra et teknologiperspektiv skal vi både kunne være generelle og samtidig tilstrækkelig specifikke til at opfylde behovene hos mange forskellige brugere.

Hvis du kunne stille et spørgsmål til kunderne ...


Thomas:
Vi får en masse feedback via vores Siteimprove Community, og vi vil rigtig gerne have endnu flere idéforslag eller anmodninger. Hvis du kunne stille et enkelt spørgsmål til vores kunder, hvad ville det så være?

Morten: Jeg har faktisk to. Det første er, “hvor sandsynligt er det, at du vil anbefale os til andre?”

Thomas: Ja, den er vigtig. Fortæl mig, hvorfor du vil stille lige netop det spørgsmål.

Morten: Det bedste mål for, om du gør det godt, er, hvis en kunde er villig til at anbefale dig til andre. Det er den ultimative indikator for, at vi opfylder kundernes behov. Vi holder også øje med andre indikatorer som f.eks. G2 Crowd-rapporten, hvor vi for nylig indtog førstepladsen for det mest brugervenlige analyseværktøj og andenpladsen i kategorien for den bedste software til digital analyse. Men det er altid bedst at høre det direkte fra kunderne i form af konkret feedback.

Thomas: Og det andet spørgsmål?

Morten: Jeg vil gerne vide, hvad kunderne ser som deres største udfordring for 2020 og frem. Vores fremtid som virksomhed er helt afhængig af, at vi lytter til kunderne – og jeg er altid klar til at lytte. Jeg har aldrig mødt en kunde, som ikke har kunnet lære mig noget nyt.

Hvor er Siteimprove på vej hen?


Thomas: Hvad ser du som CEO som fremtidsplanen for Siteimprove?

Morten: Alle vores kunder har det til fælles, at de kæmper med kompleksiteten med at administrere indhold på tværs af alle deres websites. Vi har en ambition om at finde indhold, uanset hvor det er gemt, for at gøre det synligt og hjælpe kunderne med at løse problemer i relation til deres indhold. Det kan være alt fra at fikse døde links, hvilket typisk er en tidskrævende kvalitetssikringsopgave, til at hjælpe virksomheder ind på den første side med søgeresultater i Google ved hjælp af søgeordsoptimeret indhold eller finde personfølsomme data i forskellige kilder fra websider til PDF’er. Og det skal vi gøre på tværs af alle de digitale platforme, hvor indholdet findes.

Thomas: Kan du fortælle os lidt mere om, hvad vi kan forvente i det kommende år ud fra et produktperspektiv?

Morten: Den næste ting, vi kommer med, er den nye funktion “Kampagner” som en del af vores Analytics-produkt. Den gør det enklere for leverandører at oprette UTM-links, holde styr på alle deres kampagner og identificere dem, som genererer mest trafik og flest konverteringer. Det er en ny funktion, som vi alle sammen er begejstrede for.

Jeg kan også godt afsløre, at vi har mange andre spændende nye funktioner og produkter i støbeskeen, men dem må du læse mere om her på siden på et senere tidspunkt.

Thomas: Er der noget, du synes, er særlig fantastisk, men som er gået lidt hen over hovedet på folk?

Morten: Vores Policy-funktion. Jeg elsker denne funktion, selvom den ikke altid er det første, man får øje på. Du kan oprette brugerdefinerede politikker på et samlet centralt sted på vores platform og bruge data fra alle produkter fra Accessibility til SEO. Du kan f.eks. kombinere QA- og SEO-målinger og oprette politikker på sider med lange meta-tags og lav klikfrekvens i Google. Du kan derefter ændre dine meta-tags og køre politikken igen for at se, om klikfrekvensen bliver bedre med tiden. Jo flere produktmoduler, du har, jo mere dynamiske er politikkerne. Du kan tilpasse dem, så de passer til dine forretningsmæssige behov.


Firstimprover Program


Thomas: Lad os tale lidt om, hvordan kunderne kan være med til at udvikle platformen. Kan du fortælle mig lidt om Firstimprover-programmet?

Morten: Deltagere i vores Firstimprover Program får adgang til nye produkter og funktioner under udvikling før alle andre. Det er kunder, som er nysgerrige og vil sikre, at vi gør det rigtigt. De tester vores funktioner på forskellige stadier i udviklingsprocessen og giver os feedback og hjælper os med at forme det endelige resultat.

Thomas: Jeg kan forstå, at antallet af deltagere i Firstimprover-programmet er stigende?

Morten: Ja! Vi ønsker at udbrede programmet, fordi vi ser det som en mulighed for at inddrage vores kunder mere i udviklingen af Siteimprove Platformen. Vi vil ideelt set gerne have flere tusinde deltagere i programmet. Vi ønsker ærlig feedback fra kunderne – uanset om de er tilfredse eller ej. Kunder kan lige nu tilmelde sig til at deltage i Firstimprover-programmet.

 

Partnere


Thomas: Uden for de vigtige ændringer til platformen ved jeg, at vi også har udsigt til et nyt og spændende partnerskab. Kan du fortælle lidt om det?

Morten: Vi har indgået et officielt Business Level-partnerskab med Adobe. Adobe har hundredvis, måske endda tusindvis af løsningspartnere, men færre end 25 af dem er Business Level-partnere, og vi er en af dem. Vi har udviklet en integration til Adobe Experience Manager, og vi arbejder på at udvikle endnu tættere integrationer til Adobe Experience Manager. Eksisterende og kommende kunder vil også kunne møde os på Adobe Summit i Las Vegas, hvis de skulle få mulighed for at kigge forbi.

Vigtigste trends for 2019


Thomas: Hvilke nye tiltag inden for websiteudvikling, optimering og datasikkerhed vil vi efter din mening komme til at opleve i det kommende år?

Morten: For det første er der tilgængelighed. Stadig flere accepterer, at digitalt indhold skal være inkluderende og tilgængeligt for alle. Jeg tror også, vi i år vil komme til at se flere sanktioner for websites, der ikke har tilstrækkelig tilgængelighed.

En anden trend vedrører datasikkerhed. Vi har set så mange overtrædelser i så mange lande, at resten af verden sandsynligvis vil følge i EU’s fodspor og tage initiativ til at beskytte persondata.

Endelig tror jeg, at brugerne vil fortsætte med at bruge en masse værktøjer. Men der vil være et ønske om, at de spiller bedre sammen. Med en masse værktøjer mister du nemt overblikket. I forhold til Siteimprove tror jeg, det er afgørende, at vi integrerer med de bedste stacks og med kundernes eksisterende værktøjer og løsninger. Vi ønsker at imødekomme deres behov der, hvor de er, med så få kontekstændringer som muligt. Vi bliver også nødt til at erkende, at vi aldrig bliver eksperter i alt, men at vi i hvert fald vil forsøge at integrere med de værktøjer, der er bedst til deres særlige område. Det vil være forkert at sige, at vi kan opfylde alle behov, men vi kan klart sige, at vi vil fortsætte med at forsøge at forenkle vores kunders udfordringer med websiteoptimering og tilpasse os til de vigtigste løsninger og platforme, de allerede har i deres marketing- og teknologi-stack.