En positiv digital brukeropplevelse er utvilsomt den mest effektive og bærekraftige måten å skape økt kundeengasjement og profitt på, uansett bransje. De besøkendes opplevelse av nettstedet ditt er avgjørende for forholdet du har til kundene. En forbedret sideopplevelse gjør at flere besøkende ønsker å samhandle med og etablere et forhold til merkevaren din. Dette vil til slutt bidra til bunnlinjen din.

Det er ikke uvanlig at ledere på lavere nivå ser på digital brukeropplevelse som et moteord, og på webdesign som en fin ting. Utvilsomt virkningsfullt. Men en luksus, heller enn en viktig forutsetning for bedriftens suksess. Denne tankegangen ser fortsatt ut til å eksistere, selv om COVID-19 har tvunget bedrifter til å endre måten de kommer i kontakt med kunder på. Ganske brått har pandemien flyttet det meste av kundekontakt til nettet. Dette gjør at god nettstedopplevelse er helt avgjørende for å skape interesse og å gjøre interessen om til inntekter på det nye digitalfokuserte markedet.

I 2021 setter Google brukerne fremst

Når Googles sideopplevelse-oppdatering kommer i mai, vil bedrifter bli presset til å forbedre seg og skape meningsfylte, menneskelige brukeropplevelser. De som ikke henger med kommer til å falle på rangeringene og tape markedsandeler. Oppdateringen kommer til å flytte fokus bort fra tradisjonelle on-page-SEO-strategier. Dette til fordel for mer avansert, teknisk SEO, der man prioriterer den helhetlige brukeropplevelsen, uansett hvilken enhet som brukes.

I kappløpet om Googles førsteplass er det avgjørende å tilby den best mulige nettstedopplevelsen. Bedrifter bør søke å forstå Googles sideopplevelse-oppdatering, og skaffe seg et forsprang ved å gjøre de nødvendige strategiske forberedelsene. For konkurrentene vil mest sannsynlig gjøre det.

Men det som er innlysende for deg som jobber med digital markedsføring, er kanskje ikke like innlysende for ledelsen. Det kan derfor kreves en del innledende arbeid for å få mellomlederne til å forstå behovet for handling, og på den måten få støtte fra toppen.

Under kan du se hvordan du kan utvikle argumenter for å overtale ledelsen til å investere i Googles sideopplevelse-oppdatering.

En brukerfokusert nettstedopplevelse gir deg et konkurransefortrinn

Sannheten er at følelser selger. Den enkleste måten å få frem positiv kunderespons, er ved å fokusere på kundenes interesser og ønsker, og tilby minneverdige og hyggelige nettstedopplevelser.

Salesforce fant at 76% av forbrukerne forventer at en bedrift skal forstå deres behov og forventninger. Når du prøver å skille deg ut på nett, er brukeropplevelsen ditt største konkurransefortrinn. Et tydelig, sammenhengende og tilgjengelig nettsted, tilpasset kundenes unike interesser, er avgjørende for å bygge tillit og lykkes som bedrift i dagens digitale landskap.

Kvaliteten på den digitale kundeopplevelsen har direkte innvirkning på bedriftens lønnsomhet:
• En Walker-studie fant at innen utgangen av 2020 ville kundeopplevelse gå forbi pris og produkt som viktigste konkurransefaktor.
50% av kundene kommer ikke tilbake til nettstedet ditt hvis brukeropplevelsen er dårlig. Selv om de i utgangspunktet liker merkevaren din.
57% sier at de har sluttet å handle med en bedrift fordi en konkurrent tilbød en bedre digital kundeopplevelse.
80% sier at opplevelsen et selskap tilbyr er like viktig som produktet og tjenestene deres.
38% av de besøkende slutter å bruke et nettsted om innholdet eller layouten ikke faller i smak.
48% blir frustrerte når de navigerer på nettsteder som ikke er optimalisert for mobil.
88% av de besøkende vil ha mindre sannsynlighet for å komme tilbake til et nettsted etter en dårlig opplevelse.
• En Stanford-studie viser at 75% av online-kundene vurderer et selskaps troverdighet ut fra webdesignen deres.
• Ifølge Google vil 61% av brukerne trolig ikke vende tilbake til et mobil-nettsted dersom de hadde problemer med å få tilgang til det, og 40% besøker heller et konkurrerende nettsted.

Nettstedopplevelse handler om langt mer enn det du tradisjonelt forbinder med grafikk- og merkevare-elementer. Selv om webdesign, som logoer, farger og grafikk, spiller en avgjørende rolle i å engasjere besøkende på nettstedet, er det den personlig tilpassede opplevelsen som gjør at kundene blir værende og kommer tilbake. I bunn og grunn handler digital nettstedopplevelse om å være inkluderende og tilgjengelig for alle målgrupper, uansett ferdigheter eller funksjonsevne.

Nettstedopplevelse påvirker Google-rangeringen din

Meningsfulle nettsteder som tilbyr relevant innhold av høy kvalitet, er ikke bare viktig for å utvikle og forbedre kunderelasjoner. Det er også helt essensielt for søkemotorrangeringen.

Nettsteder som tilbyr en eksepsjonell sideopplevelse, får førsteklasses synlighet i Googles søkeresultater. Hvorfor? For det første er Google svært interessert i å fremme de mest effektive og relevante nettstedene. Brukerne stoler på Googles søkeresultater, og Google ønsker ikke å ødelegge eget rykte ved å fremheve nettsteder som gir en dårlig brukeropplevelse. Algoritmeoppdateringen gjør at nettstedopplevelsen blir enda viktigere. Og når så mange nettsteder konkurrerer om å tilby innhold av høy kvalitet, optimalisert for søk, må Google bruke en annen faktor enn innhold for å rangere sider.

Kort sagt: Brukervennlige nettsteder med relevant innhold rangeres høyere enn nettsteder som ikke er like brukervennlige. Vi har alle hatt dårlige nettstedopplevelser. Vi har kanskje brukt mye tid på å prøve å finne informasjon, og til slutt forlatt nettstedet i frustrasjon.

Google justerer nå søkealgoritmen for å minimere risikoen for dette, og flytter brukervennlige nettsteder oppover i søkeresultatene. En positiv sideopplevelse vil forbedre rangeringen din med en gang. Et negativt resultat vil føre til at siden din faller på rangeringen, noe som igjen resulterer i lavere trafikk og, til slutt, tap av anseelse og inntekter.

Høyere rangering gir deg et stort konkurransefortrinn

Den øverste oppføringen i Googles organiske søk får 31,7% av all trafikk. Til sammenligning får andreplass 24,7% og tredjeplass 18,7%. Er du på tiendeplass, får du bare 3,1%, noe som ikke akkurat er noe å rope hurra for. Ingenting er mer frustrerende enn å se at nettsiden er rangert på den ørtende siden av Google.

Googles topplasseringer er selvsagt viktige for bedriften din. Men det store fallet i trafikken viser hvor stor fordel nettsteder på førsteplass har over de som er lavere rangert. Klikkfrekvensen (CTR) reduseres eksponentielt nedover i søkeresultatene. Det å gå opp én plass, fra #5 til #4, gir mer økt trafikk enn det å klatre ti plasser, fra #20 til #10.

Nå kan du se verdien av å være høyere rangert.

I gjennomsnitt gir fjerdeplassen i Google-søk deg rundt 14% av all organisk trafikk. Førsteplassen får omtrent 32%, noe som er over dobbelt så mange. La oss si at du har 30.000 unike besøkende på nettstedet ditt hver måned. Går du da fra fjerdeplass til første, vil antall besøkende øke til 69 000. En økning på 39,000 besøkende! Avhengig av gjennomsnittsverdien til en besøkende på nettstedet, kan du anslå økningen i inntekter som blir generert av en forbedret nettstedopplevelse.

 

Google eksponerer virksomheten din, og det er ikke nødvendigvis en god ting

Fra mai 2021 og utover vil søkeresultatene inkludere en visuell indikator som vil ha direkte påvirkning på nettstedets organiske trafikk. Googles indikator kommer til å fremme høykvalitetssider i søkeresultatene. Med andre ord vil Google avsløre om du tilbyr en god brukeropplevelse eller ikke ut fra om du oppfyller de nye Core Web Vitals-ytelsestestene.

Hvorfor vil dette være avgjørende for virksomheten din? Organiske søk driver 300% mer trafikk enn sosiale medier. I tillegg rapporterer 49% av alle markedsførere at organiske søk genererer den høyeste avkastningen av alle markedsføringskanaler.

Nettstedet er den mest synlige markedsføringsressursen bedriften har. Hvis Google ikke stoler på nettstedet fordi brukeropplevelsen er for dårlig, er det sannsynlig at de besøkende heller ikke er fornøyd. Dette vil gi føre til betydelige tap av inntekter, og gi konkurrentene dine mulighet til å rangeres høyere i organiske søk.

Googles oppdatering bør få alle bedrifter til å ta grep for å innføre en helhetlig tilnærming til brukeropplevelse. For å imøtekomme Googles preferanser, får du økt organisk trafikk, og optimalisering av hele nettstedopplevelsen gjør at du tilfredsstiller kundenes behov.