Nettstedet ditt er det mest virkningsfulle digitale markedsføringsverktøyet du har. Det er overlegent alle andre kanaler, som f.eks. sosiale medier, innholds- og e-postmarkedsføring, tradisjonelle promoteringsaktiviteter, trykte medier og annet markedsføringsmateriell. Hvorfor?

All digital markedsføring tilknyttet bedriften fører direkte til nettstedet ditt.

Uansett hvor potensielle kunder oppdager bedriften din, vil de ende opp på nettstedet for å ta en titt og sjekke. Det kan være i et innlegg på sosiale medier, i en nettartikkel, etter anbefaling fra en kollega eller tilfeldig gjennom surfing på nettet. Besøkende vil avgjøre innen 0,5 sekunder om de liker nettstedets utseende og atmosfære, og om de ønsker å handle hos deg eller trykke på tilbakeknappen. Et nettsted som ser bra ut kan derfor ha en betydelig innvirkning på bedriftens salgstrakt og omsetning.

Ettersom 94% av førsteinntrykkene av et nettsted kun er basert på den umiddelbare estetikken, er det essensielt at det lever opp til de besøkendes forventninger når det gjelder form og funksjon, slik at du ikke går glipp av potensielle salg. 73% av bedriftene investerer i webdesign for å forbedre merkevaren og overgå konkurrenter. Hvis nettstedet ditt ser ut og fungerer som om det ble bygget i 1999, er det derfor på tide med en oppdatering.

Et strategisk redesign av nettstedet vil hjelpe deg med å maksimere bedriftens fortjeneste.

I dette blogginnlegget lærer du mer om hvorfor bedriftens omsetning kan økes ved redesign av nettstedet, og hvordan du kan måle hvor vellykket innsatsen din er.

Avkastning på investering (ROI) i redesign av nettstedet ditt

Når du har tatt spranget og bestemt deg for å investere i et redesign av nettstedet, er det på tide å beregne fortjenesten du kan forvente å få. Som enhver beregning av avkastning på investering, er ROI-en av nettstedets ansiktsløftning beregnet ut fra tid og penger som blir brukt, og resultatene det gir.

La oss ta en titt på begge deler.

Kostnadene forbundet med redesign av nettstedet

[Body text] Før du beregner ROI-en på nettstedet ditt, må du lage et estimat av de totale kostnadene til redesignprosjektet. Sørg for å få med deg alle kostnadsfaktorer fra start, slik at du unngår stygge overraskelser lenger inn i prosjektet.

Beregningen bør i alle fall inkludere alle innledende prosjektkostnader, samt utgifter til vedlikehold av nettstedet over tid. I hovedsak er kostnadene ved en redesign direkte knyttet til den tiden det tar å bygge nettstedet, siden det ikke finnes noen materielle kostnader. Prosjektkostnaden gjenspeiler da tiden som kreves for design, programmering, innhold og kommunikasjon underveis.

Enten det håndteres internt eller av et eksternt byrå, er det lurt å samarbeide tett med teamene som står for design og innhold, og få oversikt over alle forventede kostnader ved å definere prosjektmål, forventninger og fremdriftsplan.

Kostnader, arbeidsmengde og endringer i grunnstrukturen som trengs i forbindelse med redesign av et nettsted kan virke skremmende for mange. Gjenoppbygging av nettstedet ditt vil likevel gi mye bedre resultater over tid, enn en kjapp oppgradering som kun tar for seg endringer på overflaten.

Her er de viktigste kostnadsfaktorene du bør vurdere når du planlegger redesign av nettstedet:

  • Prosjektledelse: Hvem skal lede prosjektet? Hvem vil være involvert og gi feedback?
  • Design: Er det en fullstendig overhaling, eller er det en mindre oppdatering av merkevaren?
  • Programmering: Skal funksjonene være standard eller spesialbygde? Hvor komplekst er nettstedets funksjonalitet?
  • Team: Hvor erfarne er de involverte? F.eks. utviklere, designere, innholdsforfattere osv.
  • Innhold: Hvor mye nytt innhold trenger man? Må man lage nytt visuelt materiale? F.eks video og foto.

Når bør du redesigne nettstedet ditt?

Hvis du er usikker på om det er tid for at nettstedet ditt trenger et redesign fra grunnen av, kan det å stille følgende spørsmål hjelpe deg med å ta en beslutning. Svarer du ja på noen av dem, kan det være lurt å investere i en ansiktsløftning.

  • Har dine verdiløfter og målgrupper endret seg?
  • Er nettstedets teknologi utdatert?
  • Tar det for lang tid å laste inn nettstedet?
  • Er nettstedopplevelsen dårlig på mobil?
  • Er antall konverteringer fallende?

Dårlige grunner til å redesigne et nettsted

Gode grunner til å redesigne et nettsted

"Vi har oppdatert fargene på merkevaren vår"

"Vi vil at flere skal finne oss"

"Vi har ikke hatt en redesign på over et år"

"Vi ønsker å gjøre flere besøkende til kunder"

"Vår nye CMO sier at vi skal gjøre det"

"Vår nåværende nettside er ikke mobilvennlig"

"Vi har nettopp ansatt en ny webutvikler"

"Vi ønsker å forbedre brukeropplevelsen"

"Konkurrentens nettsted ser penere ut"

"Nettstedet vårt er bygget på gammel teknologi"

"Vår fluktfrekvens er for høy"

"Vi klarer ikke å skape troverdighet med det nåværende nettstedet"

"Vi bytter til et nytt CMS"

"Vi ønsker å forbedre SEO og nettstedsytelse"

"Vi ønsker noe som er kulere"

"Vi ønsker å øke websikkerheten"

Fordelene ved et redesign av nettstedet

Som med alle typer investeringer av en viss størrelse, bør du evaluere behovet for et redesign. Er det verdt innsatsen ut fra resultatene det vil gi?

En makeover av nettstedet kan gi verdi til bedriften din på forskjellige måter. Selv om ROI-en på nettstedets redesign ikke kan måles i kroner og ører, samt at det ikke finnes en standardisert parameter for å måle fremgang, er det mange forretningsmessige fordeler å oppnå med en grundig oppdatering av din tilstedeværelse på nett.

Her er fire viktige fordeler som hjelper deg med å rettferdiggjøre utgiftene til et redesign.

Øke merkevarebevisstheten

[Body text] Merkevarebevissthet refererer til forbrukernes evne til å huske og gjenkjenne en merkevare. Som tjenestene og produktene en bedrift tilbyr, bidrar merkevarebevissthet til folks kjøpsbeslutninger og gjentatte kjøp. Selv om investering i økt merkevaresynlighet ikke vil gi et byks i antall konverteringer over natten, vil det å holde målgrupper oppdatert bidra til å styrke tilliten til dine tjenester og produkter over tid. Dette vil igjen resultere i økte markedsandeler og trinnvis forbedring av salget.

Et estetisk tiltalende og velfungerende nettsted er din viktigste ressurs for å fremme merkevarebevissthet. Det vil være det første inntrykket man får av merkevaren. Dersom det har utdatert design eller gir en forvirrende brukeropplevelse, vil de besøkende forlate nettstedet uten å ta seg tid til å lære mer om bedriften. Et redesign av nettstedet gir deg mulighet til å ta et skritt tilbake og sikre at merkevaren gir en positiv webopplevelse som bidrar til å skape merkevareidentitet og øker fokuset på å få mest mulig ut av bedriftens potensiale.

En måte å overgå konkurrentene dine på, er ved å gi en positiv opplevelse som gjør et varig inntrykk. Hvis de besøkende kan huske merkevaren din, har du allerede fått dem på gli.

Forbedret søkemotorrangering

En optimalisert nettstedopplevelse betyr at den er optimalisert for søk. Dette vil hjelpe bedriften din med å klatre oppover i Googles søkeresultater og få økt organisk trafikk. Uansett hvor fint du designer et nettsted, vil det være bortkastet arbeid om folk ikke ser ut til å finne deg på nettet.

Førsteplassen i de organiske søkeresultatene til Googles har en klikkfrekvens på 32%, og har ti ganger høyere sannsynlighet for å motta et klikk enn siden som ligger på tiendeplass. I gjennomsnitt vil det å hoppe opp en plass i søkeresultatene øke klikkfrekvensen med rundt 31%.

SEO er ikke et engangsprosjekt. Det er en kontinuerlig prosess i utvikling som krever konstant oppmerksomhet. Selv om det kan gi imponerende ROI, vil ikke SEO føre til umiddelbare mirakler. Siden det kan ta opptil seks måneder før resultatene begynner å synes, blir SEO-oppgaver ofte satt til side til fordel for andre viktige oppgaver. På samme måte som å revurdere merkevareidentiteten din, er redesign av nettstedet en god mulighet til å ta tak i eventuelle SEO-mangler og sikre en optimalisert brukeropplevelse.

Et godt nettsted kan føre til at du tiltrekker deg flere backlinks, og kan i stor grad bidra til at bedriften din får enda høyere Google-rangeringer og mer trafikk fra henvisende kilder.

Flere potensielle kunder og konverteringer

Enten du vil at de besøkende skal dele e-postadresse eller telefonnummer med deg, bestille en demo, foreta et kjøp eller registrere seg på et arrangement, så er hovedmålet til ethvert kommersielt nettsted å gjøre potensielle kunder om til kunder. Planlegger du redesign av et nettsted, bør du designe alle ledd med tanke på å optimalisere dette arbeidet.

En god konverteringsfrekvens ligger over 10%, og noen merkevarer oppnår enda mer. I gjennomsnitt er konverteringsfrekvensen innen e-handel betydelig lavere (1,84%) sammenlignet med B2B (2,23%) og finans (5%).

 Nettstedet er din beste lead-magnet. Hvilket inntrykk brukere har av merkevaren din når de kommer til nettstedet, vil ha en stor innvirkning på sannsynligheten for at de utfører en handling og blir leads. Et redesign gir deg muligheten til å lage et nettsted som gir kundeopplevelsen et positivt løft, samt hjelper deg med å gjøre de besøkende om til leads som forhåpentligvis ender opp med konverteringer.

Øk inntektene og reduser kostnadene

Et strategisk planlagt redesign av nettstedet ditt vil hjelpe bedriften med å øke merkevarebevisstheten, bedre søkemotorrangeringen, gjøre besøkende om til kunder og maksimere bedriftens bunnlinje. Men visste du at det også kan bidra til å redusere utgifter?

Ofte er det mer kostnadseffektivt å implementere et komplett redesign av et nettsted enn å fikse problemer med funksjonalitet og legge til funksjoner over tid. For å unngå tapte muligheter og reduserte inntekter, er det vanligvis bedre å få startet på nytt med en komplett makeover, i stedet for å klistre kosmetiske plaster på et gammelt og klumpete nettsted. I tillegg kan et nytt nettsted som er bygget på moderne teknologi kjøre mye mer effektivt, ta mindre plass på serveren din og fungere smidigere for alle besøkende.

Bare det å ha et nettsted er ikke nok til å tiltrekke seg nye besøkende og kunder. For å imøtekomme brukernes forventninger og holde deg relevant trenger du et førsteklasses nettsted. Les vår guide Nettstedsopplevelse: grunnlaget for forretningssuksess i den digitale tidsalderen for å lære mer om hvor viktig et velfungerende nettsted er for merkevaren din.