Kasvokkain tapaaminen luo paremman suhteen

Senior Business Managerin yksi tehtävistä on luoda kasvot yrityksellemme. Hyvän kontaktin luomiseksi tapaan potentiaalisia asiakkaita mielelläni kasvotusten ja teen kuukausittain työmatkoja Suomeen. Olen myös huomannut, että yritykset arvostavat tätä. Uusien ihmisten tapaaminen on mielenkiintoista. Tavoitteena on käyttää sovittu aika puolin ja toisin mahdollisimman tehokkaasti. Viikolla 12 tein matkan Pääkaupunkiseudulle. Tavoitteena oli auttaa mahdollisimman monta organisaatiota saamaan sivustoistaan tavoitteiden mukaiset.

Siteimprove EsplanadillaSiteimprove EsplanadillaSiteimprove EsplanadillaSiteimprove Esplanadilla

Tee työtä tehokkaasti ja automatisoi kaikki mahdollinen

Saavutettavuuslaki astuu pian voimaan, joten julkinen sektori on halunnut palavereja, joissa pääfokus on saavutettavuus. Kyseisellä viikolla vierailin neljässä eri valtionhallinnon virastossa. Sivustot sisältävät yleensä paljon tärkeää tietoa ja niiden tehtävänä on tiedon jako. Näin ollen sivustojen on oltava kaikille helposti käytettävät. Haasteena saavutettavuuslain noudattamisessa julkisella hallinnolla on sivustojen laajuus ja usein myös kirjava joukko sisällöntuottajia. Ilman automaattista testaamista tätä kaikkea on mahdoton hallita.

Palavereita varten tein heille nykytila-analyysin, jotta voimme keskustella tämän hetken tilanteessa. Näin ollen organisaatiot saivat jo itse tapaamisesta tietoa sivuston tämän hetken kipukohdista. Tämä toki auttaa myös minua havainnoimaan heille, kuinka tärkeää sivuston työstössä on työkalu, joka tarkistaa sivuston automaattisesti. Toki voihan organisaatio yrittää manuaalisesti käydä yli 2000 sivun koodia läpi, jos heillä ei muuta tekemistä ole. Epäilen, että nykypäivänä kaikki ovat niin kiireisiä, että tämä on täysin mahdotonta. Omasta mielestäni myös tavattoman tylsää. Eikö parhaan ja tehokkaan tuloksen saavuttamiseksi pitäisi nykypäivänä kaikki mahdollinen työ automatisoida?

Selvitä tarve ja käytä tilannetajua

Palavereissa tavoitteenani oli selvittää, miten organisaatiot soveltuvat meille asiakkaiksi ja tarjota heille parhaiten sopivaa ratkaisua. En koskaan mene tapaamaan organisaatiota, jolla ei näytä olevan tarpeita Siteimprove tyyliselle ratkaisulle. Tämähän olisi kaikille ajanhukkaa. Haasteena kuitenkin on varmistaa, että kaikki organisaatiossa verkkosivuston kanssa työskentelevät ymmärtävät verkkosivuston tärkeyden.

Tapaan välillä hyvin kirjavaa porukkaa, joten balanssin löytyminen on hankalaa. Miten huomioida kaikki? Tykkäävätkö he puheliaisuudesta, vitseistä vai olisiko meidän pysyttävä vain itse asiassa. Tässä onneksi auttaa tilanneherkkyys, jota on mahdollista hyödyntää paikan päällä ja tällöin käyttäytyä tilanteen vaatimalla tavalla. Olenhan se henkilö, joka luo kasvot yrityksellemme. Tiimien sisällä porukoilla saattaa olla myös hyvin eriävät mielipiteet ja porukat kysyvät minulta mikä on oikein ja mikä väärin. Hienoa, että mielipidettäni arvostetaan. Näissä tapauksissa on tärkeää pysyä balanssissa ja tietysti faktoissa.

Töiden tekoa tapaamisten välilläTyöntekoa tapaamisten välissä

Ole positiivinen ja olet tervetullut uudelleen

Työmatkat ovat usein hyvin kiireisiä ja täynnä eri tyylisiä tapaamisia. Joudun juoksemaan paikasta toiseen ja tekemään muistiinpanoja kahviloissa. Avaimet onnistumiseen ovat hyvä valmistautuminen, tilanteeseen sopeutuminen ja positiivisuus. Kun saan ihmiset hymyilemään, jätän heille positiivisen mielikuvan itsestäni ja yrityksestämme. Näin minä ja yrityksemme ovat aina tervetulleita tapaamaan heitä uudelleen.

Haluatko sinä yrityksesi verkkosivuston nykytila-analyysin? Tulen mielelläni tapaamaan myös teitä :) Laitathan minulle viestiä iko@siteimprove.com